Εριφυλλίδης Γιάννης

Περίληψη εισήγησης στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημολογίας

“«Συμβουλές σε έναν νέο πολιτικό». Σκέψεις για τη διδασκαλία της τέχνης της πολιτικής”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης γεννήθηκε το 1979 στην Καβάλα. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Νομικής και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αστικού Δικαίου) και στο London School of Economics (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ευρωπαϊκού Δικαίου). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και βιβλία και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στην Αθήνα, στο Λονδίνο και στην Οξφόρδη. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2005 και Solicitor of England and Wales από το 2010. Ως δικηγόρος σταδιοδρομεί στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, στο Ωδείο Athenaeum και στο Royal College of Music του Λονδίνου (Bachelor in Music). Ως πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας έχει εμφανιστεί σε πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Το 2000 μετά από πρότασή του ιδρύθηκε το Φεστιβάλ Γ.Α. Παπαϊωάννου, του οποίου τη διεύθυνση είχε μέχρι το 2006.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015. Έκτοτε ασχολείται ενεργά με τα κοινά της Καβάλας μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις-προτάσεις. Μαζί με άλλους Καβαλιώτες σχεδιάζει την ίδρυση ομίλου πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού, η πρώτη εκδήλωση του οποίου προγραμματίζεται για πριν από το τέλος του 2017.