Διαλεκτόπουλος Θανάσης

Δρ. Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής, Msc, Δρ. Ιστορίας, Msc

Περίληψη εισήγησης στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημολογίας

“Το αρχαίο ιδεώδες για την Παιδεία και το μπόλιασμα με το Χριστιανισμό τον 4ο αι.”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Θάσο, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησε ετήσια επιμόρφωση στην Ολλανδία στην εκπαίδευση εθνοπολιτισμικών μειονοτήτων στην οικεία γλώσσα και τον πολιτισμό.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen Ολλανδίας στον Τομέα Νεοελληνικών και Βυζαντινών σπουδών, Τμήμα Βυζαντινολογίας.

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Arts) στην Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ (Universiteit van Amsterntam).

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Arts) στις Πολιτισμικές Επιστήμες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (Vrij Universiteit Brussel).

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική στη Σχολή Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen της Ολλανδίας.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Βυζαντινή Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας, Έδρα Βυζαντινών και Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Άγιος Κλήμης της Οχρίδας» στη Σόφια Βουλγαρίας.

Είναι ορκωτός μεταφραστής στα Ολλανδικά-Ελληνικά και αντίστροφα, επίσης μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Τουρκικά.

Υπήρξε διδάσκων Καθηγητής στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης Εκπαιδευτικών (UCLO) του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen Ολλανδίας, στο γνωστικό αντικείμενο «Διαπολιτισμική Παιδαγωγική».

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ), του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην υλοποίηση του έργου «Παιδεία Ομογενών» και  συντονιστής ομάδας συγγραφής βιβλίων για Έλληνες μαθητές του εξωτερικού.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Εταιρίας Ελλήνων Παιδαγωγών» και επιμορφωτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης / Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α /  ΙΝ.ΕΠ).

Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους Νομούς Έβρου και Καβάλας και ως Συντονιστής Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού στην  Ελληνική Πρεσβεία Βρυξελλών με διπλωματικό καθεστώς.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε 17 επιστημονικά βιβλία, ενώ περισσότερα από 40 επιστημονικά άρθρα του είναι δημοσιευμένα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και τόμους πρακτικών συνεδρίων.

Συνεργάστηκε με το τηλεοπτικό κανάλι CENTER TV στην παραγωγή και παρουσίαση επιμορφωτικών εκπομπών με θέματα από τον τομέα της κοινωνιολογίας-ψυχολογίας με τίτλο «Σχολή Γονέων» και με το τηλεοπτικό κανάλι ENA-channel και OTE TV (ΟΤΕ HISTORY) στην παραγωγή και παρουσίαση σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΕΞ-ΙΣΤΟΡΩ»

(https://www.youtube.com/playlist?list=PLIfnxK7KuMc1Kr4p8XHLNI48Ob6dzuJtr)