Ζωή Γαβριηλίδου

Καθηγήτρια Γλωσσολογίας

Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ιστοσελίδες: http://gavriilidou.gr/

http://zoegab.wix.com/zoe_gavriilidou

Email: zgabriil[at]helit.duth.gr

Πλήρες Βιογραφικό

Εισήγηση στο 2ο Πανελήνιο Συνέδριο Επιστημολογίας

Νέες τάσεις στη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ζωή Γαβριηλίδου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Αποφοίτησε το 1994 από το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε το Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό της τίτλο του 1995 και 1997 αντιστοίχως από το Πανεπιστήμιου του Παρισίου ΧΙΙΙ. Είναι η συγγραφέας του σχολικού βιβλίου διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας για την δεύτερη τάξη των ελληνικών Δημοτικών σχολείων και διάφορων παιδαγωγικών υλικών. Πρόσφατα τοποθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως διευθύντρια του Περιφερειακού Εκπαιδευτικού Κέντρου Καβάλας και είναι μέλος της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος σπουδών των Δημοτικών σχολείων και των Λυκείων.

ΣΠΟΥΔΕΣ
• 1989-1993: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φιλολογίας, Πτυχίο (Γλωσσολογία)
• 1993-1994: Université Paris XIII, Laboratoire de Linguistique Informatique, εννεάμηνη υποτροφία Erasmus, Maîtrise στις Επιστήμες της Γλώσσας.
• 1994-1995: Université Paris XIII, Laboratoire de Linguistique Informatique, D.E.A. (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα) στις Επιστήμες της Γλώσσας.
• 1997: Université Paris XIII, Laboratoire de Linguistique Informatique Διδακτορικό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Γλώσσας.
Διδ. Διατριβή: ‘Etude comparée des suites NN en français et en grec. Elaboration d’un lexique bilingue’. Επόπτης: Καθ. G. Gross.

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
• 1998-2003: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, Λέκτορας Ελληνικής Γλώσσας.
• 2003-2009: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, Επίκουρη Καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας.
• 2009-2013: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας.
• 2013- : Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας (εκλογή 17 Ιουνίου).