ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ. Βασίλης Τσιάντος είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι Αντιπρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Είναι μαθηματικός, απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ (1984). Διδάσκει μαθήματα του γνωστικού του αντικειμένου (Μαθηματικά Ι, Μαθηματικά ΙΙ, Διαφορικές Εξισώσεις, Μετασχηματισμούς, Αριθμητική Ανάλυση, Θεωρία Παιγνίων, Συνδυαστική Βελτιστοποίηση, Στοχαστικές Διεργασίες, κλπ.). Το διδακτορικό του είναι στον χώρο των αριθμητικών μεθόδων για συνήθεις διαφορικές εξισώσεις και πιό συγκεκριμένα στις εφαρμογές τους στον μικρομαγνητισμό (Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, 2000). Διαθέτει επιπλέον δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα MSc στην Μαθηματική Μοντελοποίηση (Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, 1996), και ένα MPhil στα δίκτυα Ουρών (Πανεπιστήμιο Μπράντφορντ, 1997).

Από τον Μάϊο του 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2002 εργάσθηκε ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης, στην ομάδα μικρομαγνητισμού του καθηγητή Ζόζεφ Φίντλερ. Από τον Δεκέμβριο του 2003 είναι τακτικός Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών (ΓΤΘΕ). Από τον Ιούνιο του 2009 είναι τακτικός Καθηγητής στο ΤΕΙ ΑΜΘ στο ΓΤΘΕ. Με την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά εντάχθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ ΑΜΘ. Διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον Ιούνιο του 2004, μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Το ΚΤΕ ΑΜ-Θ υλοποίησε περισσότερα από 40 έργα κατά την διάρκεια της θητείας του, μεγάλο μέρος των οποίων σε συνεργασία με επιχειρήσεις, επιμελητήρια και βιομηχανίες. Επιπλέον, διετέλεσε Προϊστάμενος του ΓΤΘΕ από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον διορισμό του ως μέλους της ΑΔΙΠ (Απρίλιος 2013).

Τέλος, έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, περισσότερες από 20 ανακοινώσεις σε συνέδρια με κριτές, και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων (“Ανώτερα Μαθηματικά για Μηχανικούς”, εκδόσεις Τζιόλα, 2005, δεύτερη έκδοση, 2015, «Matlabγια Επιστήμονες και Μηχανικούς», εκδόσεις Τζιόλα, 2016). Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 800 ετεροαναφορές.