Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις μας αρχίζουν και πάλι το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα του κτηρίου “Πυθαγόρας” στον 1ο όροφο.

Σάββατο
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Φέτος θα λειτουργήσουν δύο τμήματα (Α αρχαρίων, Β προχωρημένων) με κόστος 5 ευρώ τον μήνα ή 30 ευρώ για όλο το έτος.

τμήμα Α, κάθε Σάββατο 12-1 μμ (εισηγήτρια: φιλόλογος Μαρία Θεμελή)
τμήμα Β, κάθε Σάββατο 1-2 μμ (εισηγήτρια: φιλόλογος Μαρία Τέλλια)

Η διδασκαλία αποβλέπει στη γνωριμία με το γλωσσικό σύστημα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με απώτερο στόχο την κατάκτηση του νοήματος των φιλοσοφικών, αλλά και άλλων λογοτεχνικών κειμένων του εγχώριου πολιτισμού.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας με τον Ο.Δ.Ε.Γ. Καβάλας (Όμιλος για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας). Μόνη προϋπόθεση για συμμετοχή είναι η κατανόηση της νέας ελληνικής γλώσσας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ
Κάθε Σάββατο 4-5 μμ (εισηγήτρια: φιλόλογος Ελένη Χατζάτογλου)

Οι συναντήσεις ανηλίκων έχουν επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα με θέματα από τους αρχαίους έλληνες στοχαστές και έχουν στόχο την διάπλαση του χαρακτήρα, την καλλιέργεια την κριτικής σκέψης, την διάσωση του ερευνητικού πνεύματος και της μετριοπάθειας, την προώθηση της αλληλεγγύης και της φιλίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Κάθε Σάββατο 6-8 μμ
Στο τμήμα φιλοσοφίας ενηλίκων θα πραγματοποιούνται εναλλάξ παρουσιάσεις από την ομάδα μελέτης πλατωνικών και αριστοτελικών συγγραμμάτων και παρουσιάσεις γενικών θεμάτων από τους αρχαίους Έλληνες στοχαστές (Στωικοί, Επικούρειοι, Σκεπτικοί, Νεοπλατωνισμός).

Η πρώτη παρουσίαση αυτής της χρονιάς (5 Οκτωβρίου 2013) θα γίνει από την φιλόλογο και μέλος του συλλόγου μας κα Παρασκευή Αραβοσιτά-Πιστοφίδου με θέμα το 8ο βιβλίο της Πολιτείας Πλάτωνα.

Από το μεθεπόμενο Σάββατο (12 Οκτωβρίου 2013) στο τμήμα ενηλίκων θα εναλλάσσονται οι συναντήσεις γενικών φιλοσοφικών θεμάτων (εισηγήτρια: φιλόλογος Κατερίνα Χατζοπούλου) με τις συναντήσεις της ομάδας μελέτης πλατωνικών και αριστοτελικών συγγραμμάτων (19 Οκτωβρίου 2013) (εισηγητής: φιλόλογος Δημήτρης Πυθαράς).

Η συμμετοχή στα τμήματα φιλοσοφίας παιδιών και ενηλίκων είναι δωρεάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *