Περισσότερες πληροφορίες – πρόσκληση συνεδρίου

Πρόγραμμα εισηγήσεων συνεδρίου

Περιλήψεις εισηγήσεων συνεδρίου

Φόρμα εγγραφής στο συνέδριο

5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
16-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΚΑΒΑΛΑ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ (μέσω Webex)
*

Ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, συνδιοργανώνει μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας το 5ο διετές Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας στις 16-18 Δεκεμβρίου 2022 διαδικτυακά με γενικό θέμα ‘Κοινωνία και παραβατικότητα’. Στόχος του συνεδρίου είναι η εξέταση της έννοιας του Κοινωνικού Συμβολαίου στη διαχρονία της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς κοινότητας, των προβληματικών περιοχών όσον αφορά τη νομοθεσία και το αίσθημα δικαίου, καθώς και την έννοια της παραβατικότητας (ως κοινωνικά ανεπιθύμητης συμπεριφοράς, ποικίλης βαρύτητας, που διώκεται ποινικά εντός του εκάστοτε νομοθετικού πλαισίου) και την ορθολογιστική διαχείριση της, με εντοπισμό περιθωρίων βελτίωσης τόσο όσον αφορά τα νομοθετικά πλαίσια, όσο και την τήρηση τους. 

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

–      Παραβατικότητα και ιδεολογία

–      Παραβατικότητα και ανθρώπινη βιολογία

–      Παραβατικότητα και κοινωνική διαστρωμάτωση

–      Παραβατικότητα και φύλο

–      Παραβατικότητα και εκπαίδευση

–      Παραβατικότητα, οδικό δίκτυο και βιώσιμη κινητικότητα

–      Παραβατικότητα και δομές υγείας

–      Παραβατικότητα και μεταφυσική

–      Παραβατικότητα, πολιτειακό σύστημα και κράτος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ:       +1-727-219-E-mail:            philosophia.ancilla@gmail.com
Διευθ.:   7ης Μεραρχίας 1, Καβάλα 65403 Ιστοσελίδες:  synathena.gr, hscriminology.gr, ds.kavalas.gr

* Ο σύνδεσμος συμμετοχής εμφανίζεται στο κάτω μέρος του συνημμένου προγράμματος.


Ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 με έδρα την πόλη της Καβάλας (αρ. 220/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, 13-7-2012, τ. ΞΙ’, σ. 34) με στόχους:

– την προώθηση του ορθολογισμού και της επιστήμης

– την καλλιέργεια της πολιτικής ηθικής με θέματα εμπνευσμένα από τους Αρχαίους Έλληνες στοχαστές       περισσότερα…

Τα ιδρυτικά μέλη αποτελούν είκοσι φιλόλογοι και ένας μαθηματικός. Είναι σύλλογος ευρύτερα επιστημόνων (φυσικών, χημικών, θεολόγων, ιστορικών κ.ά.), που αποβλέπει μεταξύ άλλων και στην εκλαϊκευση της επιστημονικής γνώσης και τη διαθεσιμότητά της στην τοπική κοινωνία. Προγραμματική δραστηριότητα του συλλόγου «σὺν Ἀθηνᾷ» είναι η διοργάνωση εβδομαδιαίων συναντήσεων για όλους τους πολίτες ανά ηλικιακή ομάδα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται τα  Σάββατα σε χώρο της σχολής του Πυθαγόρα στην Καβάλα. Η συμμετοχή στα μαθήματα φιλοσοφίας παιδιών και ενηλίκων είναι δωρεάν, για τα μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας ενηλίκων δείτε σχετικές πληροφορίες πιο κάτω (μοναδική προϋπόθεση είναι να είναι κανείς σε θέση να κατανοήσει την Νέα Ελληνική γλώσσα).

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο της προέδρου του συλλόγου, Κατερίνας Χατζοπούλου, “οι Αρχαίοι φιλόσοφοι σήμερα